ام اس ms متخصص مغز و اعصاب دکتر مغز و اعصاب پزشک مغز و اعصاب دکتر عباسیون
متخصص مغز و اعصاب دکتر مغز و اعصاب پزشک مغز و اعصاب دکتر عباسیون
ام اس متخصص مغز و اعصاب دکتر مغز و اعصاب پزشک مغز و اعصاب دکتر عباسیون

ام اس چیست

ام اس ( به انگلیسی MS ) نوعی بیماری التهابی مزمن، ناتوان کننده و اغلب پیشرونده در سیستم اعصاب مرکزی است که منجر به از بین رفتن پوشش میلین تارهای عصبی می‌شود و به تدریج می‌تواند باعث اختلال در انتقال پیام‌های عصبی بین مغز و سایر قسمتهای بدن شود. نهایتاً چنین شرایطی منجر به تحلیل غیرقابل برگشت اعصاب می‌گردند. طیف گسترده‌ای از علائم ام اس وجود دارند که بستگی به شدت آسیب و نوع عصب آسیب دیده دارد. تشخیص زود هنگام ام اس مشکل است چرا که دارای دوره‌های فعال و غیرفعال است، گاهی اوقات علائم برای مدت چندین ماه از بین می روند.
اگرچه احتمال ابتلا به این بیماری در هر سنی وجود دارد ولیکن اوج آن در سنین 40-20 سال است و در زنان بیشتر از مردان دیده میشود.

علائم بیماری:

• بی حسی و ضعف در یکی از دستها و پاها و یا هردوی آنها، که معمولاً در یک طرف بدن و یا پایین تنه اتفاق می افتد.
• کاهش دید و یا از دست دهی کامل بینایی، معمولاً در یکی از چشمها که غالباً با درد درهنگام حرکت چشم همراه است (التهاب عصب چشمی).
• دوبینی و یا تاری دید
• سوزش و درد در قسمتهایی از بدن
• احساس شوک الکتریکی که با برخی حرکات سر به فرد دست می دهد
• لرزه، عدم هماهنگی و یا راه رفتن لرزان
• خستگی
• سرگیجه

راه های تشخیص:

با توجه به تکنیک های پیشرفته امروزی مثل ام ار ای / بررسی مایع نخاعی در صورتی که پزشک صلاح بداند و بررسی پتانسیل حسی بینایی

اما تشخیص دقیق این بیماری توسط پزشک مغز و اعصاب امکان پذیر است.

زندگی با ام اس

با داشتن یک حس خوب نسبت به خودتان میتوانید یک زندگی طبیعی همراه با کار و فعالیت روزانه داشته باشید.
وقتی متوجه بیماری خود میشوید ممکن است دچار افسردگی ، اندوه، و آشفتگی شدید بشوید اما با داشتن نگرشی مثبت به زندگی و تغییر جهت فکری و قبول بیماری اسایش و آرامش رو برای زندگی خود فراهم کنین. شما میتوانید در برنامه روزانه البته با مشورت پزشک خودبه ورزشهایی مثل یوگا ، شنا و ورزشهایی که باعث خستگی شما نشود را داشته باشید.
هم چنین بهتر است از قرار گرفتن در محیط هایی که دمای بالا مانند سونا ، حمام بسیار گرم ، اجتناب کنید زیرا سبب تشدید علائم بیماری میشود.
از کشیدن سیگار پرهیز نمایید .
استرس نداشته باشید چون استرس باعث تشدید بیماری میشود.

کار با ام اس

افرا بسیاری هستند که با داشتن این بیماری در زمینه های مختلف اجتماع مشغول کارو موفقیت هستند.
کار به شما شخصیت مقاومت و رضایت شخصی میدهد، و منبع در آمد هم هست اما در صورتیکه ایجاد اضطراب یا فشار کند باید تغییراتی درآن به وجود بیاورید.

ام اس و بارداری

برای تصمیم به بارداری حتما با پزشک خود مشورت کنید.

مطالعات نشان داده که بارداری و بچه دار شدن برای فرد مبتلا به ام اس ممنوعیتی نداشته باشد و خطر ابتلا فرزند شما به ام اس بسیار کم است.تعداد حملات در دوران بارداری کاهش می یابد که ممکن است علت آن تغییرات هورمونی و سیستم ایمنی باشد.احتمال حملات در سه ماه اول پس از بارداری افزایش خواهد یافت که پزشک خود را باید در جریان این موضوع قرار دهید.

وراثت

• : ریسک ام.اس در افراد دارای سابقه خانوداگی این بیماری بیشتر است. به عنوان مثال چنانچه یکی از والدین یا خواهر و برادرهای شما مبتلا به ام.اس باشد، احتمال ابتلا به این بیماری در شما 3-1 درصد است

به یاد داشته باشید که سلامت جسمانی شما مستقیماً بر سلامت روحی تان تاثیر می گذارد. مشاورها و درمانگرها میتوانند به شما کمک کننده تا اوضاع را تحت کنترل در آورید؛ همچنین مهارتهای لازم برای حریف شدن با این بیماری و یا تکنیک های آرامش بخش را به شما آموزش می دهند آموزش هایی که کمک کننده خواهند بود.